Kvarnbackens keramikträdgård

Samling framför mangårdsbyggnaden.

Tjugotalet medlemmar fick uppleva ett spännande och intressant besök på Kvarnbackens keramikträdgård. Keramikern Cecilia Boivie har tillsammans med sin man skapat en 10 000 kvadratmeter stor trädgård med en ordnad del som övergår i en mer ”vild” skogsträdgård. Här finns keramiska föremål, drejade eller skulpterade smakfullt insprängda bland blommor och buskar. Cecilia köpte gården för 20 år sedan. Grannarna bedömde att det var enklast att riva och bygga nytt. De valde att i stället omsorgsfullt och varsamt renovera dem gamla byggnaden från 1895.

Gården hade varit mjölnarens bostad och bestod av två lägenheter. 100 m nere i dalen vid bäcken fanns en ångdriven kvarn och såg.

Cecilia ser keramiken som en del av trädgården precis på samma sätt som att växterna har sin plats. Det här är en plats för vila, umgänge och kreativitet. Här finns keramikspiror på armeringsjärn, betongplattor med ingjutet keramiskt mönster, väggar med keramikplattor och armering, keramikklot och handdrejade krukor. Cecilia betonar att den stora trädgården har skapats genom ett lagarbete där hon står för idéer och design och hennes man Magnus, utför det praktiska.

Cecilia vid skogsträdgården.

Bilder från trädgården. Cecilia har inrett olika rum i trädgården.

Delar av trädgården består av en skogsträdgård även den med keramikinstallationer. Dagen till ära var det ”Vilda blommors dag” så vad passar bättre än en skogsträdgård.

Vi deltagare tackar för en givande dag och fler bilder finns på vår Facebooksida.

Cecilia deltar i Tusen trädgårdar den 28 juni 10 – 17.

Författare: Allan Edblom


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *