Besök i Äppelträdgården i Bergianska trädgården

Sedan 2016 firas Äpplets dag den 25 september. I år samlades en grupp medlemmar dagen efter i Bergianska trädgårdens äppelträdgård, som ligger nästan mittemot Edward Anderssons växthus.
I vacker sensommarsol fick vi lära oss mycket om äpplen bl a ursprung, skötsel, sortbestämning, klonarkiv, sjukdomar och beskärning. Allt berättat av två kunniga trädgårdsmästare Gunvor Larsson och Kaili Maide.
I trädgården finns 18 mandatsorter av äpplen och dessutom 25 andra mindre eller lokala äppelsorter. Vi provsmakade och vandrade runt under hundraåriga äppelträd, som dignade av frukt. Härliga äppelinstallationer prydde trädgården och finns kvar en tid ytterligare.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *