Rotsaksmiddag – lördag 21 oktober

Dukat och klart för festmiddag
Elva personer intog en väl rotad middag i Annexet på Skälbygård.
Kvällen började med en tipsrunda med rötter i växtvärlden komponerad av Lotta och Marianne. Vi blev upplysta och gick till roten med våra svar. Vann gjorde Micke – Grattis!
Fina priser till tipsrundan
Till fördrinkens rotfruktschips intog vi en krämig rödbetssmothie, följt av ugnsbakad rotselleri med chèvre och kronärtskocksbearnaise.
Krämig rödbetssmothie
Ugnsbakad rotselleri med chèvre och kronärtskocksbearnaise
Huvudrätten var örtig rotfruktsgryta med bröd bakat på rödbetor och morot och rödbetssmör som tillbehör.
Örtig rotfruktsgryta
Bröd bakat på rödbetor och morot och rödbetssmör som tillbehör
Till kaffet serverades honungsglaserade palsternackor med nötig kolasås.
Honungsglaserade palsternackor med nötig kolasås

 Recepten till den härligt komponerade menyn får genom att klicka på bilden.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *